Zaterdag 20 februari 2016

IT-recht is overal

Je hebt vast wel eens iets online gekocht of iets gedownload. Natuurlijk ben je actief op social media. Je hebt je eigen Facebook account waarop je dingen deelt met anderen en zo je sociale contacten onderhoudt. Heb jij je wel eens afgevraagd wie die gegevens allemaal kunnen zien? Wat je rechten zijn als jij vindt dat Facebook te veel over jouw schouder meekijkt? Kortom, heb jij je weleens afgevraagd wat jouw rechten en plichten zijn op het internet?

Nieuwe vragen

Nieuwe technologieën, zoals Facebook en online winkelen, roepen nieuwe vragen op met betrekking tot jouw rechten en plichten. Deze vragen kunnen steeds slechter beantwoord worden met de bestaande wetten. De wetgeving zal zich in rap tempo moeten aanpassen om de steeds sneller veranderende technologie bij te houden. Wil je een kijkje in actuele vraagstukken, klik dan op het kopje blog. Hier vind je actuele uitspraken en columns met betrekking tot het vakgebied IT-Recht.

Hoe zie jij jezelf?

Zie jij jezelf als die jonge professional die mensen en bedrijven bijstaat in het verdedigen van hun rechten? Die geschillen tussen mensen tot een goed einde weet te brengen? Of wil je een bijdrage leveren om de wetgeving aan te passen aan de toekomstige technologieën? Dan zit je hier goed!

Ook lees je voortdurend over het opslaan van gegevens over jou en jouw gedrag, het gebruik van cookies op het internet en de weerstand die dit oproept. Alle gebruikers van het internet moeten zich natuurlijk aan de regels houden! Dit geldt voor jou, maar natuurlijk ook voor alle andere gebruikers.

Enthousiast geworden?

Het IT-recht is dus overal om ons heen en het zal steeds belangrijker worden!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten, kijk dan ook eens op www.ejure.nl. Hier vind je verschillende actuele artikelen met betrekking tot IT-recht.

(70)